You are currently viewing Access Bars wat is dat?

Access Bars wat is dat?

In en rond je hoofd zitten 32 energiepunten die banen vormen. In het Engels vertaald zijn dat Bars. De Access Bars zijn specifieke punten op het hoofd die bepaalde thema’s en onderwerpen in ons leven belichamen. Door de 32 energiepunten (Bars) op het hoofd zachtjes aan te raken een gedurende tijd in een bepaalde volgorde, ontladen deze waardoor je jouw belemmerende gedachten en conclusies over deze thema’s loslaat.

Je hoeft er verder niet over na te denken of er iets voor te doen. Gewoon lekker liggen, ontspannen en bereid zijn om te ontvangen. Je kunt het zien als het opschonen van een computer. Ons hoofd is ook een soort computer waar we allerlei gedachten, aannames, conclusies en bedenkingen uitvoeren en verzamelen van onze dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen.

Veel van deze gedachten en conclusies kunnen belemmerend zijn en kunnen een drukte, chaos en/of stress veroorzaken in ons hoofd. Het gaat hierbij dus niet om je herinneringen of je verstand, maar om de overbodige rommel. Deze overbodige “rommel” om het zo maar te noemen, kun je weg laten ebben door een Bars behandeling. Door de zogenoemde bars te laten “lopen” of “stromen”, kun je weer meer ruimte en rust krijgen in je hoofd. Alleen jij kan los laten waar jij bereid bent om los te laten.

Access Bars is een behandelmethode dat onderdeel is van de Amerikaanse organisatie Access Consciousness®. Deze organisatie richt zich op het vergroten van bewustzijn en eenheid in de wereld, en wordt geleidt door grondlegger Gary Douglas en co-creator Dr. Dain Heer.

“Ik ervaar nu een rust die ik nog nooit heb gekend.”
plaatje Bars behandeling testimonial Anna
- Anna -

Hoe ziet een Access Bars behandeling eruit?

Een bars sessie op locatie of bij je thuis ziet er als volgt uit: ik neem een comfortabele massage tafel mee met verse lakens, een hoofdkussen en dekentjes. Deze tafel zet ik op in een rustige ruimte, waar geen muziek te horen is. Een Bars behandeling in een gehuurde ruimte op locatie is natuurlijk ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden. De behandeling duurt anderhalf uur.

Je houdt gewoon je kleren aan en gaat liggen op de massagetafel. We maken het geheel naar jouw wensen comfortabel, met een kussentje en een dekentje als je dat prettig vind. Je hoeft verder niets te doen of te denken. Je mag gewoon ontspannen en ontvangen. Jouw comfort staat boven aan. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal.

Als je eenmaal lekker ligt dan kunnen we beginnen en zal ik met mijn vingers verschillende punten op je hoofd aanraken (de zogenoemde bars). Dit gebeurt zachtjes en zonder druk. Door het aanraken van de bars, ontlaad je lichaam deze punten. Tijdens de behandeling kan het voor komen dat je lichamelijk lichte tintelingen in je vingers, je armen of benen ervaart. Of dat je heel slaperig wordt. Soms gebeurt het dat mensen zo ontspannen worden dat ze in slaap vallen. Dat is geen enkel probleem want de behandeling raakt daar niet negatief door beïnvloed.

Access Bars kan rust in je hoofd en lijf brengen

Elke Bars behandeling is uniek. De resultaten kunnen bij elke behandeling heel verschillend zijn.
Het gebeurd wel vaker dat cliënten na een Bars behandeling aangeven dat ze:

Voor wie zijn Bars behandelingen geschikt?

Bars behandelingen zijn geschikt voor jonge kinderen tot en met hoogbejaarde mensen. Het is geschikt voor iedereen die bereid is om te ontvangen. Bars behandelingen kunnen een uitkomst bieden aan mensen die chaos en drukte in hun hoofd ervaren. Ook als je maar moeilijk in slaap kunt komen door piekeren en stress, kan een Bars behandeling zeer geschikt. Ook kan de Bars behandeling veilig toegepast worden bij zwangere vrouwen. Er is bekend dat het de stress voor een bevalling kan verlichten, waardoor vrouwen ‘makkelijker’ zouden kunnen baren.

Wat is het effect en uitwerking van een Access Bars behandeling?

De uitwerking van een bars behandeling duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Het effect van een Bars behandeling is soms direct, met waarneembare verschillen van voor en na de behandeling. In sommige gevallen is het niet meteen cognitief merkbaar (even los van het gevoel van de lichamelijke ontspanning). Soms bemerk je dus onmiddellijk verandering en soms begin je verschil te merken in de weken ná de behandeling. Elke behandeling is uniek.

De verandering is soms heel subtiel merkbaar, en soms kan het direct al grote merkbare verschillen teweeg brengen. Bijvoorbeeld omdat je ineens wel goed kunt slapen, of omdat je merkt dat het lekker stil en rustig is in je hoofd. Er zijn ook gevallen waarbij men helemaal niets bemerkt na de behandeling. Of je er nu met je brein bij kunt of niet, een behandeling zet iets in beweging. Elke Bars behandeling is uniek en kan dus verschillende en uiteenlopende resultaten teweeg brengen.

Tijdens een bars sessie kun je lichamelijke sensaties ervaren, zoals bijvoorbeeld lichte tintelingen in je vingers en ledematen. Sommige mensen zien kleuren of ervaren allerlei sensaties in hun lijf. Door de ontlading en verplaatsing van energie, kun je het ook ineens een beetje koud krijgen tijdens de behandeling. Vandaar dat je desgewenst een dekentje over je lichaam kan krijgen. Een dekentje kan overigens ook een fijn gevoel van geborgenheid geven. Eén sessie kan al levens veranderend zijn.

Er zijn vele Access Bars practitioners actief in heel Nederland bij wie je terecht kunt voor een behandeling. Elke Bars behandeling zou overal op dezelfde manier gegeven moeten worden met een minimale duur van één uur en dertig minuten. De vergoedingen die voor de Bars behandelingen gevraagd worden lopen sterk uiteen en worden bepaald door de behandelaars zelf.

Kies wat goed voelt qua behandelaar en de vergoeding die gevraagd wordt. Er is héél veel aanbod en keuze. Je kunt denken aan tarieven tussen de 10 euro en 500 euro voor een sessie. De Bars behandelingen die ik geef kosten 350 euro incl. btw per behandeling. Zelf geef ik nog maar enkele sessies per jaar omdat mijn focus nu voornamelijk bij coaching en advies ligt. De behandelingen geef ik bij cliënten thuis zodat men in eigen omgeving kan ontspannen en nagenieten. Het schoont ook lekker de ruimte op waar de behandeling wordt gegeven. Fijn extraatje thuis dus! Desgewenst geef ik ook healingsessies die los staan van Bars behandelingen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je zelf Access Bars behandelingen kunnen geven?

Als je zelf graag ook Access Bars behandelingen wilt geven kun je dat leren in een zogenoemde ‘Barsclass’. In één dag leer je de behandelingen te geven en ben je Access Bars Practitioner. Barsclasses zijn super leuke en informatieve dagen waarbij je de behandelingen geeft en ontvangt. Je krijgt allerhande bewustzijnstools mee die Access Consciousness heeft ontwikkeld. De kosten voor deelname aan een Barsclass zijn overal gelijk (in Nederland). Zelf heb ik een paar jaar met heel veel plezier lesgegeven in Barsclasses. Ik weet dus precies hoe leuk en hoe magisch de Barsclass kan zijn. Mocht je geïnteresseerd zijn in Barsclass, dan wil ik je graag doorverwijzen naar één van de beste Access Consciousness Facilitators van Nederland: Daniëlle Lous

Durf jij te ontvangen?

Ontvangen is één van de meest waardevolle en impactvolle onderdelen van een bars sessie. Vaak vinden we het nog niet zo gemakkelijk om los te laten. Het is een groot cadeau voor jezelf om echt te ontvangen van een ander zonder oordelen of andere beperkingen. Sta jij open om echt te ontvangen?

“Every choice we’ve made has created what we live today…

If you change what you choose…what you have for tomorrow

is different and greater and more amazing.”

 

– Gary Douglas

(Grondlegger van Access Consciousness)