Access Bars wat is dat?

Access Bars wat is dat?

Access Bars wat is dat?

In en rond je hoofd zitten 32 energiepunten die banen vormen. In het Engels vertaald zijn dat Bars. De Access Bars zijn specifieke punten op het hoofd die bepaalde thema’s en onderwerpen in ons leven belichamen. Door deze 32 energiepunten (Bars) op het hoofd zachtjes aan te raken een gedurende tijd, ontladen deze waardoor je jouw belemmerende gedachten en conclusies over deze thema’s loslaat.

Je hoeft er verder niet over na te denken of er iets voor te doen. Gewoon lekker liggen, ontspannen en bereid zijn om te ontvangen. Je kunt het zien als het opschonen van een computer. Ons hoofd is ook een soort computer waar we allerlei gedachten, aannames, conclusies en bedenkingen uitvoeren en verzamelen van onze dagelijkse gebeurtenissen en ervaringen.

Veel van deze gedachten en conclusies kunnen belemmerend zijn en kunnen een drukte, chaos en/of stress veroorzaken in ons hoofd. Het gaat hierbij dus niet om je herinneringen of je verstand, maar om de overbodige rommel.

Deze overbodige “rommel” om het zo maar te noemen, kun je weg laten ebben door een Bars behandeling. Door de zogenoemde bars te laten lopen of stromen, kun je weer meer ruimte en rust krijgen in je hoofd. En alleen jij kan los laten waar jij bereid bent om los te laten.

Access Bars is een behandelmethode dat onderdeel is van de Amerikaanse organisatie Access Consciousness®, Deze organisatie richt zich op het vergroten van bewustzijn en eenheid in de wereld, en wordt geleidt door grondlegger Gary Douglas en co-creator Dr. Dain Heer.

Hoe ziet een Access Bars behandeling eruit?

Een bars sessie op locatie of bij je thuis ziet er als volgt uit: ik neem een comfortabele massage tafel mee met verse lakens, een hoofdkussen en dekentjes. Deze tafel zet ik op in een rustige ruimte, waar geen muziek te horen is. Een Bars behandeling in een gehuurde ruimte op locatie is natuurlijk ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

Je houdt gewoon je kleren aan en gaat liggen op de tafel, en je maakt jezelf comfortabel met een kussentje en een dekentje als je dat prettig vind. Jouw comfort staat boven aan. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal.

Als je eenmaal lekker ligt dan kunnen we beginnen en zal ik met mijn vingers verschillende punten op je hoofd aanraken (de zogenoemde bars). Dit gebeurt zachtjes en zonder druk. Door het aanraken van de bars, ontlaad je lichaam deze punten.

Tijdens de behandeling kan het voor komen dat je lichamelijk lichte tintelingen in je vingers, je armen of benen ervaart, of heel slaperig wordt. Je kunt je ogen dicht doen of je houdt ze gewoon open, het kan allemaal. Soms gebeurt het dat mensen zo ontspannen worden dat ze in slaap vallen. Ook dat mag want de behandeling raakt daar niet door beïnvloed. Jouw comfort staat boven aan.

De behandeling duurt een uur tot anderhalf uur.

Voor wie zijn Bars behandelingen geschikt?

Bars behandelingen zijn geschikt voor jonge kinderen tot en met hoogbejaarde mensen. Het is geschikt voor iedereen die bereid is om te ontvangen. Bars behandelingen kunnen echt een uitkomst bieden aan mensen die chaos en drukte in hun hoofd ervaren en/of veel stress hebben. Als je maar moeilijk in slaap kunt komen of veel aan het piekeren bent, kan een Bars behandeling voor verrassend goede resultaten zorgen. 

Durf jij te ontvangen?

Ontvangen is één van de meest waardevolle en impactvolle onderdelen van een bars sessie. Vaak vinden we het nog niet zo gemakkelijk om los te laten en iets echt te ontvangen van een ander zonder oordelen of andere beperkingen. Sta jij open om echt te ontvangen? Ik geef je graag een Bars behandeling!

Wat is het effect en uitwerking van een Access Bars behandeling?

De uitwerking van een bars behandeling duurt ongeveer 3 tot 4 weken. Het effect van een Bars behandeling is soms niet meteen cognitief merkbaar (even los van het gevoel van totale ontspanning dan). Vaak begin je verschil te merken in de weken ná de behandeling.

Het effect is soms heel subtiel merkbaar, en soms kan het direct al grote merkbare verschillen teweeg brengen. Bijvoorbeeld omdat je ineens wel goed kunt slapen, of omdat je merkt dat het lekker stil en rustig is in je hoofd. Er zijn ook gevallen waarbij men helemaal niets bemerkt na de behandeling. Of je er nu met je brein bij kunt of niet, een behandeling zet iets in beweging. Elke Bars behandeling is uniek en kan dus verschillende en uiteenlopende resultaten teweeg brengen.

Tijdens een bars sessie kun je lichamelijke sensaties ervaren, zoals bijvoorbeeld lichte tintelingen in je vingers en ledematen. Sommige mensen zien kleuren of ervaren allerlei sensaties in hun lijf. Door de ontlading en verplaatsing van energie, kun je het ook ineens een beetje koud krijgen tijdens de behandeling.

Vandaar dat je desgewenst een dekentje over je lichaam kan krijgen. Een dekentje kan overigens ook een fijn gevoel van geborgenheid geven. Eén sessie kan al levens veranderend zijn.

Wil je zelf ook Bars behandelingen kunnen geven?

Dat kan! Naast de Bars behandelingen geef ik ook les in Bars. De Bars classes geef ik samen met Daniëlle, mijn partner. In één dag leer je de grepen, de clearingstatement en vele andere Access Consciousness tools. Na deze leuke en leerzame dag mag jij jezelf Bars Practitioner noemen en kun je direct zelf aan de slag thuis of in je praktijk. Wil je meer weten? Lees dan hier verder over onze Bars class

Wil jij ook Bars behandelingen kunnen geven?
Klik op de button en lees meer over onze Access Barsclasses.

“Every choice we’ve made has created what we live today…

If you change what you choose…what you have for tomorrow

is different and greater and more amazing.”

– Gary Douglas

Grondlegger van Access Consciousness

Leuk of interessant? Delen is fijn

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram