You are currently viewing Law of Attraction wat is dat?

Law of Attraction wat is dat?

Waar je aan denkt en wat je voelt trek je aan als een magneet. ‘The Law of Attraction’, vrij vertaald ‘De Wet van de Aantrekking’ is een concept dat stelt dat onze gedachten en emoties een magnetisch veld creëren dat onze realiteit vormgeeft. Je kunt je dromen en wensen manifesteren door middel van positieve gedachten, visualisatie, dankbaarheid en vertrouwen. Dit betekent dat wanneer je je aandacht houdt op positieve gedachten en emoties, je meer positieve ervaringen aantrekt in je leven. Dit zelfde geld voor de focus op negatieve gedachten en emoties. Daar zal je meer negatieve ervaringen mee aantrekken in je leven.

Dus nou denk je vast: hoe kan ik ‘The Law of Attraction’ (LOA) in mijn voordeel laten werken en toepassen om mijn dromen te manifesteren? Goed nieuws! Want ik ga je hieronder in enkele stappen deze goed bewaarde geheimen verklappen:

– Deze blogpost geeft je de essentie van dit krachtige proces waar nog véél meer over verteld kan worden. Wil je graag coaching en begeleiding om jouw ideale leven te manifesteren met the law of attraction? Boek dan een gratis kennismaking sessie en vraag naar de mogelijkheden! –

Bewustwording en Intentie:

Het begint allemaal met bewustwording. Alleen wanneer je je bewust bent van je gedachten en emoties kun je gericht een positieve invloed uitoefenen op je leven. Zie het als een koers die je uitstippeld waarbij je bewust richting geeft aan je dagelijkse realiteit. Hierbij is het belangrijk om intenties te hebben of te maken. Want wat zijn je doelen, waar wil je naar toe? En hoe wil jij je voelen in de dagelijkse basis? Bewust worden van je emoties en gedachten is een dagelijkse oefening waarbij je je hersenen en je patronen nieuwe richting geeft. In feite is het een herprogrammering van je oude systeem.

Visualisatie en Positieve Affirmaties:

Visualisatie is een krachtige techniek die je helpt om je gewenste situatie en je dromen levendig voor te stellen alsof ze al werkelijkheid zijn. Positieve affirmaties zijn woorden en zinnen die je zegt tegen jezelf. Het zijn positieve bewoordingen die je fijne gevoelens, zelfverzekerdheid en/of rust geven. Het kunnen ook stellingen zijn die op dat moment misschien nog niet een realiteit voor je zijn. Bijvoorbeeld: “Overvloed stroomt moeiteloos naar mij toe”, terwijl je op dat moment misschien het gevoel hebt dat veel dingen juist tegen zitten. Belangrijk is dat deze gedachten je een fijn gevoel opleveren. Door regelmatig te visualiseren en positieve affirmaties te gebruiken, versterk je je intenties en focus je op positieve energie.

Dankbaarheid oefening:

Dankbaarheid is een essentieel onderdeel van het manifesteren van je dromen. Wanneer we dankbaar zijn voor wat we al hebben, trekken we meer overvloed en positiviteit aan in ons leven. Dagelijkse dankbaarheidsoefeningen doen, kunnen enorm helpen bij het creëren van een positieve mindset die je openstelt voor meer positieve ervaringen. Schrijf op wat er goed gaat in je leven en gebruik het om fijne gevoelens te creëren.

Loslaten en Vertrouwen:

Nadat je je intenties en doelen duidelijk hebt gemaakt voor jezelf, is het belangrijk om los te laten en te vertrouwen op het proces. Dit betekent dat je niet krampachtig moet gaan vasthouden aan je verlangens. Steeds opnieuw visualiseren met een gevoel van frustratie over het uitblijven van het eindresultaat werkt averechts. Laat het los en vertrouw op het universum dat alles op het juiste moment zich zal aandien en manifesteren. Ook loslaten en vertrouwen is een oefening. We willen vaak controle houden op de situatie en kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren. Speel er mee om los te laten en je zult zien dat de antwoorden tien keer sneller komen wanneer jij je er niet mee bemoeit.

Geïnspireerde actie ondernemen:

Hoewel het belangrijk is om te vertrouwen op het universum, betekent dit niet dat je passief moet gaan zitten wachten. Even niets doen is niet het probleem, het kan soms juist heel krachtig werken. Het is vaak het “wachten op resultaat en bewijs” die je in de weg staan om te ontvangen wat je vraagt. Te hoge verwachtingen stellen die je diep van binnen in vertwijfeling brengen kunnen ook averechts werken. Actie ondernemen wanneer je geïnspireerd raakt zijn zeer krachtig en brengen je naar je volgende stap en in de richting van je gewenste situatie. Dit kunnen kleine acties zijn die je dichter bij je doel brengen en helpen om de juiste kansen aan te trekken.

3 praktische stappen om direct mee aan de slag te kunnen!

Stap 1 - Stel je vraag aan het universum

Spreek je droom uit die je in vervulling wilt zien. Het is zo simpel als het klinkt. Begin bijvoorbeeld met: “Het lijkt me heerlijk als…” schets vervolgens je gewenste situatie.
Beschrijf alle details die voor jou van toepassing zijn. Opschrijven kan handig zijn en schept vaak verheldering.

Stap 2 - Het universum geeft antwoord op jouw vraag.

Het universum geeft altijd antwoord op je vraag. Zonder uitzondering. Het universum zal je verscheidene opties en routes laten zien om te komen waar je heen wilt. De vraag is alleen, zie jij de antwoorden die je gepresenteerd krijgt? Begin met kleine dingen en je zult steeds beter worden in het herkennen van de antwoorden om je doelen te bereiken. Begin bijvoorbeeld met het aantrekken van een kopje koffie of thee, of iets anders kleins. Het kan super leuk zijn om er mee te spelen wanneer je de onderwerpen luchtig en speels houdt.

Stap 3 - Breng jezelf in de positie om te ontvangen waar je om vraagt

Breng jezelf in de positie om te kunnen ontvangen. Dat betekent energetisch, met je mindset en fysiek. Blijf doorademen en doorgaan met je leven. Laat het los waar je om hebt gevraagd en ga vooral niet zitten wachten op het resultaat. Door in beweging te blijven zonder verwachtingen maak je het jezelf makkelijker om nieuwe dingen, connecties en ervaringen op je pad toe te laten. Met deze nieuwe invloeden kun je de antwoorden op je vraag vinden.

In het Engels noemen we dit jezelf in ‘alignment’ brengen. Vrij vertaald jezelf ‘uitlijnen’. Je stuurt jezelf in de richting van je doel zodat je jezelf in dezelfde frequentie begeeft. Visualisaties en het opwekken van fijne gevoelens alsof je je doelen al behaald hebt, kunnen helpen om je in alignment te brengen. Hiermee breng je jezelf dus in de frequentie van je doelen. Wanneer je ineens geïnspireerd raakt of een ingeving krijgt om iets te doen, te maken of iemand te bellen.. gelijk doen!! Dit zijn vaak de subtiele antwoorden van het universum die je in de richting van je gewenste doelen brengen.

Meer weten?

Dit zijn beknopte stappen in een krachtig proces waar nog véél meer over verteld kan worden.
Wil je graag coaching en begeleiding om jouw ideale leven te manifesteren met the law of attraction? Boek een gratis kennismaking sessie en vraag naar de mogelijkheden!