You are currently viewing Positive Intelligence PQ Training

Je BREIN... beste VRIEND

...of je grootste VIJAND?!

Je kent het vast wel. Er gebeurd iets vervelends gedurende de dag waardoor je enige tijd later nog steeds negatief beïnvloed wordt in je emoties en gedachten. Bijvoorbeeld als iemand stevige kritiek uit die je niet zag aankomen. Of als je vervelende oordelen hebt ontvangen of zelf hebt uitgedeeld. Bijvoorbeeld oordelen over je werkwijze, je uiterlijk, je rijgedrag of je persoonlijke smaak. Het kan van alles zijn. Je wordt enigszins overrompeld in het moment en met je eerste reactie schiet je gelijk in de verdediging of in de aanval.

Omdat het je zo geraakt heeft blijven die rottige gevoelens en gedachten nog een tijdje rondhangen en nagalmen. Jammer, want je had nou net zo’n lekkere dag. En als je dan ‘s avonds in bed ligt en de dag nog even doorneemt, roep je al snel weer dat vervelende gevoel op van die situatie. En soms geef jezelf je er ook nog even flink van langs in je eigen hoofd. Want ja, “hoe kon ik nou zo stom zijn met…”. Of “Ik kon het wéér niet laten om…”.

Je wilt stoppen met zelf sabotage, maar hoe?

Er is niets mis met het hebben van negatieve emoties en gedachten. Iedereen heeft ze. Alleen wanneer je regelmatig langer dan seconden of minuten blijft hangen in negativiteit, kan het een zelf saboterend patroon worden. Langere tijd negatieve gedachten en emoties saboteren je gemoedstoestand en de kwaliteit van je relaties. Je traint dan ongewild en vaak ook onbewust je hersenen op lange termijn in het herkauwen van negatieve denkpatronen. Saboterende denkpatronen doorbreek je door in te grijpen wanneer ze plaats vinden. Tijdens het herkennen van zelf saboterende patronen kun je ze veranderen door bijvoorbeeld een simpele oefening te doen.

Patronen doorbreken met Positive Intelligence PQ training

Met de Positive Intelligence® PQ training leer je hoe je beter om kunt gaan met tegenslagen. Door de verschillende technieken direct toe te passen, heb je veel sneller je fijne gemoedstoestand weer terug. Je kunt zelf kiezen welke techniek het fijnste voelt en het beste voor je werkt.

Je doorbreekt hiermee ook veel gemakkelijker je oude patroon die je vooruitgang in de weg staat. Met de handige app, de praktische tools en mijn persoonlijke begeleiding kan je een vliegende start maken naar je mooiste leven.

afbeelding brein met sleutel

Wanneer je er echt voor gaat garandeer ik je dat die zes weken van dagelijks wat oefeningetjes doen, voorbij zullen vliegen. Ik durf je dan ook te garanderen dat je grote sprongen maakt en mega grote inzichten krijgt die je niet van te voren had kunnen voorzien. Dit kortdurende traject is een bron van inspiratie. Door een paar minuten per dag te oefenen vergroot je al je mentale fitheid. Doe je dit consequent weken achtereen dan heeft het direct al invloed op je gelukbeleving op de lange termijn.

Het is een wetenschappelijk bewezen programma met uitstekende resultaten die je helpt om mogelijkheden te zien, je focus te houden en je duurzaam gelukkig te voelen. Met de kennis van deze simpele technieken die soms maar paar seconden duren heb je de sleutel van je brein zelf in handen. Hier kun je dus de rest van je leven je voordeel mee doen.

Wil je weten met welke saboteur jij jezelf tegenhoudt?

Ben je benieuwd naar welke specifieke saboteurs dominant zijn in jouw leven? Denk bijvoorbeeld aan rusteloosheid, perfectionisme, please gedrag of controle gedrag. Saboteurs herken je vaak niet als slechte raadgevers. Het gaat namelijk vaak om denkpatronen en gedrag waarvan je denkt dat ze een bijdrage voor je zijn. Wanneer je bijvoorbeeld door overmatig perfectionisme zelden écht tevreden bent over je behaalde resultaat, dan heeft die eigenschap waarschijnlijk een negatieve invloed op je leven.

Doe hier de gratis test en lees in duidelijke taal welke slechte raad je saboteurs jou hebben gegeven in het verleden. Het testje bestaat uit een aantal vragen die in totaal 5 tot 10 minuten in beslag nemen. Wil je graag de uitslag met mij delen en verder in gesprek gaan? Vul dan naast je eigen emailadres ook die van mij in ( matthijs@gelukspraktijk.nl ) en neem contact op voor een oriënterend gesprek. Via deze link ga je naar de korte vragenlijst op de website van Positive Intelligence: https://www.positiveintelligence.com/saboteurs/

Snel en makkelijk met de simpele oefeningen in de PQ app

Wil je in relatief korte tijd je oude onbruikbare patronen en ballast afgooien? En heb je zin om je mooiste leven vorm te gaan geven? Met de PQ training maak je een rollende start voor een blijvend resultaat in de toekomst. Iedereen weet dat je je spieren moet trainen en moet oefenen om succesvol een marathon te kunnen lopen. Dat vraagt dus ook om een bepaalde tijd en inzet in het beoefenen. Klinkt logisch toch?

Met de simpele PQ oefeningen(‘PQ reps’) in de app, activeer je en train je een specifiek deel van je hersenen. Door de oefeningen elke dag een paar minuten te doen, maak je nieuwe verbindingen in je hersenen waarmee je nieuwe gewenste denkpatronen maakt. Je kunt de oefeningen ook inzetten tijdens stressvolle of vervelende situaties. Je kunt dus direct iets doen aan je ongewenste gedachten en emoties die intern iets met je doen. Met PQ train je je hersenen om niet langer in oude valkuilen en patronen te vervallen. Het programma brengt je inspirerende inzichten over jezelf en anderen. Je kunt het stuur weer in handen nemen en veel eerder loslaten wat je niet dient.

simpele oefeningen

In het 6 weken programma krijg je dagelijks leuke oefeningen, die verdeeld over de dag maximaal 15 minuten van je tijd vragen.

Meetbare progressie

Via de PQ app ontvang je de inspirerende oefeningen en zie je je vorderingen in een handig en makkelijk overzicht

Plan zelf je tijd

Je kiest zelf wanneer je de dagelijkse oefeningen doet en in welk tempo. En je bepaald zelf wanneer je de wekelijkse video kijkt.

Leuk en uitnodigend

Super snel in de flow met de oefeningetjes in de app. Met vele aha momentjes en bergen inspiratie vliegt de training zo voorbij!

De PQ training van Positive Intelligence®

PQ staat voor ‘Positive Intelligence Quotiënt’. Net als je IQ (Intelligence Quotiënt) en EQ (Emotional Quotiënt) bestaat er dus ook PQ. Je PQ zegt iets over de mate van je mentale fitheid. Het geeft de mate aan van hoeveel grip je hebt op je emoties en gedachten op je (negatieve) ervaringen. Iedereen geeft natuurlijk zelf invulling aan het positieve of negatieve, of wat juist wel of niet werkt. Het mooie aan deze training is dat je ten alle tijden zelf bepaald wat werkt en juist is voor jou. Deze training geeft je de handvatten om controle te krijgen over je emoties en gedachten. Ik begeleid je persoonlijk met wekelijks ruimte voor vraag en antwoord, keek op de week evaluatie, zelfreflectie en coaching omtrent PQ. De training is in het Engels.

Wat de PQ training voor je bedrijf en teams kan betekenen?

Resultaten op de werkvloer na PQ training 

– creativiteit is 3 x hoger
– Verkopers verkopen 37% meer
– Teams zijn 31% beter

 – 10 jaar langer leven
– beter omgaan met tegenslagen
– mate van geluk zelf in de hand hebben

– Oordelen loslaten en beter kunnen luisteren naar jezelf en anderen
– Nieuwe waardering en begrip voor jezelf en anderen krijgen
– Verbeterde communicatie en erkenning creëren sterkere banden

Bron: positiveintelligence.com