Gelukscoach voor ondernemers

"Als ondernemer heb ik vaak stress en tijd tekort"

Is dit waar voor jou? Dat je ’s avonds in bed ligt en denkt “pff ik heb het allemaal weer nét gered vandaag”. En nu je daar toch ligt te denken, begin je alvast maar aan de zorgen van morgen. Het liefst wil je je agendapunten al af kunnen strepen voordat de dag begonnen is. Piekeren dus..

En dan word je ’s morgens wakker in een ietwat haastig en hectisch ochtend ritueel. Nog voordat de thee of koffie je maag heeft bereikt heb je al een gevoel van stress en tijd tekort. Met net iets te strak op elkaar geplande agenda punten plus de aandacht voor je personeel, manoeuvreer je jezelf door je dag. Met duw en trekwerk prop je er ook nog even de ‘kleine klusjes’ tussendoor.

afbeelding vrouw met handen in het haar klok als gezicht, stress en tijd tekort

Aan het eind van de dag lig je weer in je bed naar het plafond te staren. Je bent moe maar je hoofd is nog op volle toeren. Je analyseert waar je je tijd hebt verspilt en wat je nog allemaal had moeten doen. Je bent streng voor jezelf in je eigen hoofd. Je legt de lat hoog en je ‘moet’ zoveel van jezelf. De dagen die je afsluit met een heerlijk gevoel van voldoening en rust zijn eerder uitzonderingen dan regelmaat. Natuurlijk houd je van je werk en vind je het leuk wat je doet, maar zit je nog op het goede spoor?

Succesvolle ondernemer en toch knaagt er iets?

Je hebt succes met je bedrijf en draait een goede omzet. Je hebt plezier in je werk en regelmatig leuke vakanties. Op papier heb je het allemaal goed voor elkaar. Huisje boompje beestje. Ondanks dat je van jezelf niet mag klagen klopt er iets niet. Je bent nét niet helemaal happy zoals het nu gaat. Ook als je vrij bent heb je onrust in je hoofd. Je merkt soms ook aan je lichaam dat je teveel van jezelf vraagt. Je blijft maar doorgaan en je weet niet zo goed hoe je dit kunt veranderen. Je hebt steeds vaker een onbestemd gevoel en vraagt je dan af: “is dit het nou?”.

Geen tijd voor jezelf?!

Het is tijd voor een andere aanpak wanneer je regelmatig denkt:

“Tijd.. het is je kostbaarste bezit”

Ben jij die Empathische Leider? Ook voor jezelf?

Mag je zijn wie jij bent? Of vindt je dat je jezelf moet conformeren aan het gemiddelde van je omgeving? Heb je soms het gevoel dat je je lichtje een beetje moet dimmen voor je medemens? SHINE BRIGHTER! Dan zetten ze maar een zonnebril op! Jij bent de grootste invloed voor hoe jij je voelt. Alleen dáár heb je werkelijk controle over. Empathisch leiderschap is je potentie claimen zonder de angst voor valse competitie. Het is de capaciteit om vriendelijk en zacht tegen jezelf en anderen te kunnen zijn. Vanuit rust en zelfverzekerdheid een ander kunnen zien en in waarde kunnen laten. Empathisch leiderschap is de kunst van het loslaten van voorwaarden en vooroordelen.

Saboterend oordelen van je ego

Je hebt geen verdedigingsschild nodig om jezelf te kunnen zijn. Sterker nog, een overactief ego houdt je zelfs bij je innerlijke ‘zijn’ vandaan. Want een overactief ego liegt tegen je en maakt je angstig voor gebrek. En die angst is een hele slechte raadgever. Empathisch leiderschap gaat voorbij aan het saboterend oordelen van dat gedeelte van je ego. Het gaat ook voorbij aan je gender. Empathisch leiderschap is een vaardigheid in oordeel loos luisteren en ondernemen via de interne balans tussen je vrouwelijke en mannelijke potentieel.

Zonder opsmuk en verborgen agenda's

Vergis je niet, empathisch leiderschap is niet slap of besluiteloos. Het is juist doelgericht, duurzaam en effectief. Omdat het voorbij gaat aan opsmuk en verborgen agenda’s. Het is een eigenschap die iedereen verder kan ontwikkelen. Empathisch leiderschap is eerlijk, krachtig en zacht, jezelf durven zijn. Dat vertrouwen en die eerlijkheid en erkenning naar jezelf, stelt je in staat om te leven zonder de angst voor gebrek. Claim je leven, ‘own it’ en maak je eigen geluk!

afbeelding snelheid op trein spoor

Wil jij ook:

Werkgelukdeskundige voor ondernemers

Gelukscoaching omvat alles wat met je geluk en voldoening te maken heeft. Je gelukbeleving omvat natuurlijk veel meer dan alleen het bestieren van je onderneming. Je bedrijf, je werkzaamheden, de sfeer op de werkvloer, je gezin, je familie, relaties, wonen en vrije tijdsbesteding. Het staat allemaal met patronen in verbinding met elkaar. Eén van mijn specialiteiten is het zichtbaar maken van je schadelijke patronen en verhelderen waar jij gelukkig van wordt. Want een gelukkig leven én het ondernemen.. het begint allemaal bij jou.

“Matthijs voelt voor mij als een fijne, betrouwbare persoon en kundig als coach”

– Marjolein –

Ja ik wil ook meer:

Wil jij ook ..lekker leven?

Gelukspraktijk

Tools & Inspiratie

Je wilt af van je oude valkuil maar weet niet goed hoe je dit kunt aanpakken..

-Coaching met praktische tools en begrijpelijke taal- 

Persoonlijk & Aandacht

Hoe lief ben jij voor jezelf en neem jij de rust en de ruimte die je nodig hebt?

-Persoonlijk contact met aandacht voor wie jij bent-

Professioneel & Intuïtief

Wat zegt je hoofd en wat wil je hart? Cognitief en intuïtief is verenigbaar..

-Professionele begeleiding in het vinden van je balans- 

Ga jij voor je grootste geluk?

Mijn coaching trajecten variëren van 6 maanden tot 2 jaar met regelmatige contactmomenten. Zo zorgen we voor het beste resultaat met de doelen die je stelt! Coaching sessies zijn leuk, inspirerend en geven een boost. Eén ding is zeker, aan het einde van de sessies ben je geïnspireerd en bruis je van de energie!

Je hoeft niet door een lijdensweg te gaan wanneer je kiest voor verandering. Om dingen écht te veranderen vraagt het alleen wat tijd, aandacht en commitment aan jezelf. Ben je bereidt om te breken met je oude patronen? Het duurt minimaal 3 tot 6 weken om een oud patroon te doorbreken en een nieuwe gewoonte te maken. Wekelijkse contactmomenten en coaching sessies zorgen ervoor dat je in de flow blijft en ook op de lange termijn je doelen behaald.

Ga je ervoor? Dan sta ik voor je klaar met mijn tijd, energie, tools, kennis en inspiratie. Zodat jij duurzaam en gemakkelijk je leven opnieuw kunt inrichten naar jouw eigen wensen. We maken er een feestje van!

Maak jij de 'juiste' keuzes?

Iedereen draagt iets mee uit zijn of haar verleden. Je leven zoals het nu is, is het resultaat van al je keuzes uit het verleden. Gaandeweg ontwikkel je allerlei gewoontes en patronen in je denken en doen. Bewust en onbewust. En soms werkt dat patroon van vroeger niet meer in je hedendaagse leven. Bijvoorbeeld moeilijk nee durven zeggen en altijd maar klaar staan voor een ander ten koste van jezelf. Omdat je dat als kind zo geleerd had. Of in een gesprek snel defensief reageren uit angst voor kwade bedoelingen van een ander. Het is dan een patroon geworden waar je eigenlijk liever vanaf wilt. Wil jij de handrem loslaten en je eigen leven volledig omarmen? De Gelukspraktijk is: begeleiding in zelfverzekerd empathisch leiderschap, schadelijke patronen doorbreken en de balans terug vinden in je zelf.

“Vanuit rust creëer je meer”

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo leuk is

Je ontwikkelt en leert voortdurend in je leven. Dit stopt niet na je kinderjaren. Gelukkig maar. Hoe zou je anders moeten omgaan met weer een nieuw soort app op je telefoon. Je zou hem niet kunnen gebruiken als je niets nieuws meer zou leren. Je leven verrijken met persoonlijke ontwikkeling en het vertrouwen op je intuïtie, je wordt er steeds beter in. Door die nieuwe vaardigheden zet je je leven naar je eigen hand. Bewust kiezen is veel leuker, je maakt je eigen geluk. Door bewust te kiezen ben jij weer de kapitein op jouw schip!

Testimonials

Maak gebruik van mijn talent

Eén van mijn talenten is het goed kunnen verwoorden van gevoelens. Vanuit een helikopterview kan ik persoonlijke situaties versimpeld en begrijpbaar onder woorden brengen. Samen zoomen we in en uit om je struikel blokken inzichtelijk te maken. Overzicht schept rust. En vanuit rust creëer je meer. Het vergroot je bewustwordingsproces, zodat je gericht zelf iets kunt doen aan je eigen situatie. Ik bied je praktische tools waaraan je  jezelf kunt optrekken, ook in de toekomst.

Regelmatig krijg ik terug dat anderen zich vertrouwt voelen in mijn aanwezigheid. Dat ik anderen inspireer op verrassende wijze en prettige manier. Mijn cliënten doen graag hun verhaal bij mij. 

“De gelukscoach inspireert zodat jij weer thuis komt bij jezelf”