Gelukscoach

Iedereen draagt iets mee uit zijn of haar verleden. Je leven zoals het nu is, is het resultaat van al je keuzes uit het verleden. We maken veel mee en we verzamelen behoorlijk wat mentale bagage door de jaren heen. Je ervaart, beleeft en ontwikkelt allerlei gewoontes en routines in je denken en doen. Bewust en onbewust.

Dit heeft allemaal ergens een plek en een functie in jouw systeem. Het systeem van je mentale huishouden. Net als een woning heeft je mentale huishouden ook aandacht en onderhoud nodig. Heb jij soms het gevoel dat je leven op de automatische piloot voorbij dendert? De gelukscoach kan je helpen.

“Jouw leven is als een schitterend huis. Het je kostbaarste bezit”

Gelukscoach Matthijs

Mijn naam is Matthijs Duker. Ik ben gecertificeerd gelukscoach, ook wel werkgelukdeskundige of Chief Happiness Officer genoemd. De opleiding tot gelukscoach die ik heb gevolgd, is een erkende HBO beroepsopleiding met SNRO accreditatie(kwaliteitskeurmerk). Deze opleiding heb ik in Rotterdam gevolgd bij Heart4Happiness.

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo leuk is

Je ontwikkelt en leert voortdurend in je leven. Dit stopt niet na je kinderjaren. Gelukkig maar. Hoe zou je anders moeten omgaan met weer een nieuw soort app op je telefoon. Je zou hem niet kunnen gebruiken als je niets nieuws meer zou leren. We leren soms dus dagelijks nieuwe dingen. Dat geldt dus ook voor je voldoening, geluk en persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling in je leven, je wordt er steeds beter in. Door het leren van nieuwe trucjes met van alles wat op je pad komt, raak je gestimuleerd om te ontdekken en nog meer te beleven. Bewust kiezen is veel leuker. 

De systemen in je mentale huishouden

Je mentale huishouden is net als je woonhuis de plek waar je je systemen en gereedschappen verzamelt. De zaken waarvan je denkt dat ze fijn of handig zijn en iets toevoegen aan je leven. Denk bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat. Zo’n systeem kan erg handig zijn als je van koffie houdt. Net als wij, verouderen systemen met de tijd. Het kan zijn dat het systeem niet langer werkt zoals je het ooit bedoeld had. Zoals die oude koffiepot die op een dag stuk ging.

Je wilt vernieuwing. Gelukkig kun je kiezen voor een nieuw systeem en dus ga je op zoek naar een nieuwe koffiemachine. Laat jij je inspireren door een specialist? Zodat jij straks het beste systeem hebt om jouw lekkerste kopje koffie te kunnen maken? Zo is de gelukscoach een specialist die je helpt bij het vernieuwen van de systemen in je mentale huishouden. Jouw nieuwe systemen waarmee jij voluit kan leven en kan genieten van de momenten in het nu.

schets van kapotte koffiezetmachine
je oude systeem

Je oude rommel en gelukscoaching

Doe je het oude systeem zoals het kapotte koffiezetapparaat direct weg? Of zet je het eerst nog even op je zolder? Niks mis mee zou je kunnen zeggen. Dan kan je nog even kijken wat je er mee wilt doen. Maar als er al één of meer van die oude systemen op je zolder staan waar je niets mee doet?

Dan is het misschien tijd om te kijken waar je afstand van wilt doen. Je hebt maar eentje nodig om een kop koffie te kunnen zetten. Een zolder lijkt vaak een ideale plek om je verzamelde spullen en oude rommel op te slaan. Die oude spullen voelen zo vertrouwt omdat je ze al zolang hebt gebruikt. Die oude rommel is je oude gewoonte, je oude comfortzone.

Zolang je er geen afstand van doet, weegt het mee op de balans. Ook al zit het goed opgeborgen, het neemt nog steeds ruimte in op zolder. Zo werkt het ook in je mentale huishouding. De gelukscoach kan helpen in jouw opruim en schoonmaak proces. Jij bepaald waar je afstand van doet.

plaatje van hersenen dan wel brein
je brein wil comfort

Comfortzone en je brein - de gelukscoach

Het vereist enige moed, ja moed met een ‘d’, en discipline om je leven actief en bewust te veranderen. Het is ongemakkelijk om buiten je comfortzone te treden en te breken met je oude gewoonte. Je brein houdt niet van het onbekende, want dat voelt oncomfortabel. Jouw brein wil voorspelbaarheid en wil daardoor telkens hetzelfde pad bewandelen. Telkens dezelfde dingen doen en op dezelfde manier, dat vormt je comfortzone. Of de gewoonte nu goed voor je is of juist heel schadelijk, dat maakt voor je brein niets uit.

“De gelukscoach kan je inspireren en ondersteunen, zodat jij weer thuis kan komen bij jezelf”

"Je bent als een prachtig huis" - de gelukscoach

Je mentale huishouding is net als de huishouding van je woning waarin je leeft. Periodiek doe je afstand van wat jou niet langer dient. Je gooit je afval in de kliko die je later aan de weg zet. Andere zaken spoel je meteen weg door de wc. Dat vinden we heel gewoon in ons dagelijks leven.

Stel je eens voor dat je de aardappelschillen, de half opgegeten pizza, je oude of kapotte schoenen, elektrische apparaten, kleding, meubels, tapijt en fietsen niet weggooit. Dan wordt het al snel een puinhoop en maak je geen plek voor alle mooie nieuwe dingen in je leven.

plaatje van een slak met een woonhuis als slakkenhuis
jouw kostbaarste bezit

Jij bent jouw kostbaarste bezit

Net als je woning heeft je mentale huis ook onderhoud nodig om het leuk en leefbaar te houden. Waarom doen we dit wel in ons woonhuis en soms minder in onze mentale huishouding? Jouw leven en beleving is je kostbaarste bezit. Het beleven doe jij met dit lichaam, je gedachten en je bewustzijn. Daar wil je toch goed voor zorgen? Jouw leven is als een schitterend huis waarmee jij je leven belichaamt. De gelukscoach kan je inspireren en ondersteunen, zodat jij weer thuis kan komen bij jezelf.

plaatje van een brandende gloeilamp in relatie tot bewustzijn

Je bewustzijn

Als je je bewust bent van wat er intern met je gebeurt, kun je gericht actie ondernemen. Heb je een gewoonte waar je liever van af wilt? Dat kan, je kunt jezelf veranderen als je dat doet met je bewustzijn. Durf jij te kiezen voorbij aan je brein? Met bewust kiezen ben je al op de helft. En nee, je hoeft het niet alleen te doen. Je woonhuis bouw je toch ook niet in je eentje? Dan schakel je toch ook de hulp in van specialisten om je te ondersteunen in het ontwikkelproces?

Je kunt altijd kiezen om hulp in te schakelen. De gelukscoach helpt je om door te zetten en je aandacht te behouden op wat je wel wilt laten groeien in je leven. De gelukscoach is zo’n specialist die je verder kan helpen in jouw persoonlijke ontwikkeling.

De coach sessies van de gelukscoach

Gelukscoach sessies geef ik 1 op 1. Standaard duurt een coachsessie 1 uur. Op verzoek kan dat ook langer of juist korter zijn. Coaching sessies vinden doorgaans plaats online met Zoom / Skype of telefonisch. Een wandeling in een mooi stuk natuur of op een locatie naar jouw voorkeur, behoort ook tot de mogelijkheden. Het is bij de Gelukspraktijk ook mogelijk om een coachsessie te combineren met aansluitend een ontspannende Bars sessie. Vraag naar de mogelijkheden.

Door de jaren heen heb ik heel wat ontspanningsoefeningen, persoonlijke ontwikkelingsoefeningen en andere tools geleerd en beoefend. Mijn rugzak is goed gevuld met levenservaring en handige tools. Mede daardoor kan ik jou goed helpen jezelf verder te ontwikkelen, te ontspannen en stappen te ondernemen.

Mijn kennis en ervaring

Al ruim 15 jaar houdt ik mij bezig met persoonlijke en zakelijke ontwikkeling door vele trainingen en seminars te volgen in binnen- en buitenland. Naast mijn certificering als gelukscoach, heb ik onder andere ook trainingen gevolgd in Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

De opgedane kennis en ervaring vanuit mijn eigen leven zijn waardevolle bronnen. Ik zet deze graag in bij mijn coachingtrajecten en trainingen. Mijn cliënten voelen zich begrepen en veilig om hun verhaal te kunnen doen. Ook hoor ik regelmatig dat het inspireert dat ik veel zelf heb meegemaakt en heb doorleeft. Door mijn ervaring ben ik niet alleen een adviseur. Ik ben ook een mentor die wéét hoe het wél kan. En als ik het kan, dan kan jij het ook.

Spreuk: "mogelijkheden zijn daar waar jij bereid bent om ze te zien" Matthijs Duker

Maak gebruik van mijn talent

Eén van mijn talenten is het goed kunnen verwoorden van gevoelens. Vanuit een helikopterview breng ik persoonlijke situaties versimpeld en begrijpbaar onder woorden. In en uit zoomen en inzichtelijk maken. Dit schept overzicht en rust, het verhoogt tevens het bewustzijn, zodat men gericht iets kan doen aan de situatie. Ik help mijn cliënten zodat zij zichzelf beter kunnen helpen, we doen het samen.

Regelmatig krijg ik terug dat anderen zich vertrouwt voelen in mijn aanwezigheid. Dat ik anderen inspireer op verrassende wijze en prettige manier. Mijn cliënten doen graag hun verhaal bij mij. 

portret Matthijs Duker
Gelukscoach Matthijs Duker
Mentale ontspanning sessies met Bars

Tevens ben ik gecertificeerd Access Bars Facilitator. Meer weten over de ontspanningstechniek Access Bars? Als Access Bars Facilitator geef ik lessen in Bars classes. Dit doe ik samen met mijn partner Daniëlle Lous. Je kunt bij mij ook terecht voor een ontspannende Bars behandeling. Ook verzorgen Danielle en ik duo Bars sessies. Met een duo sessie kun je voor twee personen tegelijkertijd en in dezelfde ruimte een Bars behandeling krijgen van ons twee. Ideaal voor echtparen of koppels die graag samen een behandeling willen ontvangen. Er is van alles mogelijk. vraag naar de mogelijkheden.

Leuk of interessant? Delen is fijn

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on telegram
Telegram