Leiderschap, Balans en Patronen

Veel ondernemers en professionals zijn de balans kwijt, of hebben deze nog niet gevonden tussen lekker werken en lekker leven. Als gelukscoach voor ondernemers en professionals begeleid ik je graag in je business en personal life om de focus terug te brengen naar je geluk, vrijheid en voldoening.

Gelukscoaching?

Gelukscoaching omvat alles wat met je geluk en voldoening te maken heeft. Je bedrijf, je werkzaamheden, de sfeer op de werkvloer, je gezin, je familie, relaties, wonen en vrije tijdsbesteding. Het staat allemaal met patronen in verbinding met elkaar. Je gelukbeleving omvat natuurlijk veel meer dan het bestieren van je bedrijf en je werkzaamheden. Eén van mijn specialiteiten is het zichtbaar maken van patronen en verhelderen waar jij gelukkig van wordt.

Gelukscoach Matthijs
Matthijs Duker

Heb je het gevoel dat je de grip verliest en dat je leven op de automatische piloot voorbij dendert?

Coaching & Inspiratie

Wil je af van je oude valkuil? En weet je niet hoe je dit kunt aanpakken?

-Coaching met praktische tools en duidelijke taal- 

Persoonlijk & Aandacht

Hoe lief ben jij voor jezelf en neem jij de rust en de ruimte die je nodig hebt?

-Persoonlijk contact met aandacht voor wie jij bent-

Professioneel & Intuïtie

Wat wil je hoofd en wat zegt je hart? Cognitief en intuïtief is verenigbaar. 

-Professionele begeleiding in het vinden van je balans- 

Zelfverzekerd zijn in je leiderschap? 

Mag je zijn wie jij bent? Of vindt je dat je jezelf moet conformeren aan het gemiddelde van je omgeving? Jouw unieke visie om op je werkvloer mogelijkheden te zien en nieuwe bijdragen te creëren, is een gave! Dus heb je soms het gevoel dat je je lichtje een beetje moet dimmen voor je medemens? SHINE BRIGHTER! Dan zetten ze maar een zonnebril op! Jij bent de grootste invloed voor hoe jij je voelt. Alleen dáár heb je werkelijk controle over. Wees die inspirerende leider met een korte ei en anderen zullen je volgen. Heel veel mensen(ook leidinggevenden) zitten vast in een volg modus en kijken uit naar een pionier zoals jij. 

Door congruent te zijn en je onverwoestbare enthousiasme te uitten zoals jij bent, inspireer je het leiderschap in anderen. Je creëert hiermee een nieuw klimaat en de ruimte om vooruitgang te kiezen. Benut je potentie en je positie om de wereld een stukje mooier te maken. Zet een nieuwe standaard door jezelf te zijn. Als jij doet wat intrinsiek goed voelt voor jou, ben je eerlijk en trouw aan jezelf. Juist dan kun je de leider zijn die anderen inspireert. Kan jij ook wel inspiratie en een klankbord in je leiderschap gebruiken? Bel voor een vrijblijvende kennismaking.

“Wil je inspiratie en een klankbord in je leiderschap?

Contact mij voor een vrijblijvende kennismaking.”

Maak jij de 'juiste' keuzes?

Iedereen draagt iets mee uit zijn of haar verleden. Je leven zoals het nu is, is het resultaat van al je keuzes uit het verleden. Gaandeweg ontwikkel je allerlei gewoontes en patronen in je denken en doen. Bewust en onbewust. En soms werkt dat patroon van vroeger niet meer in je hedendaagse leven. Bijvoorbeeld moeilijk nee durven zeggen en altijd maar klaar staan voor een ander ten koste van jezelf. Omdat je dat als kind zo geleerd had. Of in een gesprek snel defensief reageren uit angst voor kwade bedoelingen van een ander. Het is dan een patroon geworden waar je eigenlijk liever vanaf wilt. Wil jij de handrem loslaten en je eigen leven volledig omarmen? De Gelukspraktijk is begeleiding in zelfverzekerd leiderschap, schadelijke patronen doorbreken en de balans terug vinden in je zelf.

“Begeleiding in zelfverzekerd leiderschap, schadelijke patronen doorbreken en de balans terug vinden in je zelf”

Wil jij het heft weer in handen nemen? 

Door alle veranderingen die nu plaats vinden in Nederland en in rest van de wereld, zijn we van onze oude vertrouwde paden geraakt. Het is niet meer zoals vroeger en dat maakt onzeker. Financieel, emotioneel en op sociaal gebied staan veel mensen nu te schudden op hun grondvesten. Je brein houdt van patronen en wil helemaal niet graag veranderen. Die (oude)patronen vormen je comfortzone. Velen zijn dus door de maatschappelijke veranderingen uit hun comfortzone geraakt en dat geeft automatisch een onzeker en rottig gevoel.

Het voelt alsof je de controle kwijtraakt. Door dat rot gevoel gaat je aandacht gemakkelijk(er) naar de dingen die je niet prettig vindt. Je plezier en geluk lijkt ver te zoeken en je komt moeilijker in de ‘flow’ van je werk en je dagelijkse bezigheden. Je ziet sneller ‘beren op de weg’ en je gemoedstoestand wordt steeds somberder door je aandacht op de ‘on’ mogelijkheden. Wil jij weer je flow en je geluk nieuw leven in blazen? Wil je creëren wat je wél wilt? Neem contact op voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek.

Op zoek naar je FLOW?

Je hoeft het niet alleen te doen!

Mijn doel is dat je grote sprongen maakt en je doel bereikt in de reis naar je gelukkigste leven. Zodat je financieel, emotioneel en intellectueel door kunt groeien. Dat je een gevoel van geluk en voldoening bereikt die voor jou klopt en goed is. Die reis vergt een aantal stappen en een bepaalde tijd. Oude patronen waar jij afstand van wilt doen, vervang je met nieuwe gewoontes die wel een bijdrage voor je zijn. Het vraagt wat tijd en enige inzet om het oude patroon te veranderen. Mét begeleiding is dat proces zoveel gemakkelijker. 

Gelukscoach met commitment

Ik ga het liefst voor een langere periode een commitment met je aan voor een blijvend resultaat. Variërend van 3 maanden tot een jaar. Natuurlijk is dat niet altijd van toepassing en wil je gewoon een klein zetje in de rug.

Coaching van de Gelukspraktijk is maatwerk. Begeleiding en inspiratie op de momenten wanneer jij het nodig hebt. Hoe vaak, hoeveel en wanneer stemmen we samen af. Het duurt minimaal 3 tot 6 weken om een oud patroon te doorbreken en een nieuwe gewoonte te maken. Wil je oude patronen doorbreken? Dan vraagt dat de nodige tijd, aandacht en commitment aan jezelf. Wekelijkse of maandelijkse coachingsessies voor een periode van minimaal 3 maanden doen we dus om ervoor te zorgen dat jij op de lange termijn je doelen behaald. Ik sta voor je klaar met mijn tijd, energie, tools, kennis en inspiratie. Zodat jij duurzaam en gemakkelijk je leven opnieuw kunt inrichten naar jouw wensen.

Even tussen de coachafspraken door bellen of appen omdat je tegen iets aan loopt? Dat kan ook gewoon. Jouw diepgewortelde geluk, je rust en je voldoening is ons gezamenlijke doel!

“Je leven.. het is je kostbaarste bezit”

Testimonials

Sessies van de gelukscoach

Coaching sessies geef ik 1 op 1. Dit kan in losse sessies en in coachtrajecten. De lengte en frequentie van de sessies worden afgestemd naar je wensen en je doelen. Coaching sessies vinden doorgaans plaats online met Zoom / Skype of telefonisch. Een wandeling in een mooi stuk natuur of op een locatie naar je voorkeur, behoort ook tot de mogelijkheden. Het is bij de Gelukspraktijk ook mogelijk om een coachsessie te combineren met aansluitend een ontspannende Bars sessie. Heb je iets anders in gedachten? Vraag naar de mogelijkheden!

Wil jij lekker LEVEN?

Maak gebruik van mijn talent

Eén van mijn talenten is het goed kunnen verwoorden van gevoelens. Vanuit een helikopterview breng ik persoonlijke situaties versimpeld en begrijpbaar onder woorden. In en uit zoomen en inzichtelijk maken. Dit schept overzicht en rust. Het vergroot het bewustwordingsproces, zodat je gericht zelf iets kunt doen aan je eigen situatie. Ik help mijn cliënten zodat zij zichzelf beter kunnen helpen. Het zijn de praktische tools waaraan zij zichzelf kunnen optrekken in combinatie met mijn oordeel loze inzichten.

Regelmatig krijg ik terug dat anderen zich vertrouwt voelen in mijn aanwezigheid. Dat ik anderen inspireer op verrassende wijze en prettige manier. Mijn cliënten doen graag hun verhaal bij mij. 

portret Matthijs Duker
Gelukscoach Matthijs Duker

“De gelukscoach kan je inspireren en ondersteunen, zodat jij weer thuis kan komen bij jezelf”

Waarom persoonlijke ontwikkeling zo leuk is

Je ontwikkelt en leert voortdurend in je leven. Dit stopt niet na je kinderjaren. Gelukkig maar. Hoe zou je anders moeten omgaan met weer een nieuw soort app op je telefoon. Je zou hem niet kunnen gebruiken als je niets nieuws meer zou leren. Persoonlijke ontwikkeling, vertrouwen op je intuïtie, je wordt er steeds beter in. Door het leren van nieuwe trucjes met van alles wat op je pad komt, raak je gestimuleerd om te ontdekken en nog meer te beleven.

Bewust kiezen is veel leuker. Door bewust te kiezen ben jij weer de kapitein op jouw schip!