Matthijs Duker - werkgelukdeskundige

Over Matthijs

Als werkgelukdeskundige ondersteun ik je graag om je geluk en je mogelijkheden te (her)ontdekken. Hoi, mijn naam is Matthijs Duker en ik ben gecertificeerd werkgelukdeskundige. Graag ondersteun ik je in de zoektocht naar jezelf, je geluk, je voldoening en je doel hier op aarde.

Naast gecertificeerd werkgelukdeskundige / gelukscoach ben ik ook Access Bars Facilitator. Ik kan je met deze mentale ontspanningstechniek helpen om de rust terug te vinden in je hoofd en in je lijf. Zodat je bijvoorbeeld meer uitgerust uit je bed stapt en beter kan slapen. Ik help je graag te ontwarren en helderheid te creëren, om de mogelijkheden weer te kunnen ontdekken en te kunnen zien.

Met mijn persoonlijke en vriendelijke aanpak ondersteun ik je daar waar jij dat wilt. Coaching met ervaringsdeskundigheid en ‘no nonsens’ benadering. Ik weet hoe het voelt.

Hoe het allemaal begon kun je hier onder lezen…

portret foto Matthijs Duker in wetsuit
Matthijs Duker - Levensgenieter & Gecertificeerd Gelukscoach

Wie is Matthijs Duker?

De vraag ‘waarom zijn we hier eigenlijk’ zat er bij mij al vroeg in. Geboren in 1980 als oudste zoon in een gezin met vier kinderen en huisdieren genaamd Boris, Lotje en ‘meneer Jansen’. Ik kom met mijn broer en zussen, uit een veilig en warm nest. Iets waar ik zeer dankbaar voor ben. Van jongs af aan hou ik al van sporten en buitenactiviteiten. Toen: rolschaatsen, fietsen, connecten met anderen, planten en dieren verkennen, voetballen, boomhutten bouwen, vissen, knutselen en schaatsen in de winter. Nu: inline-skaten, natuurfotografie, wandelen, connecten met anderen, kitesurfen, kanoën en kamperen. 

Groot gebracht met héél veel liefde van mijn lieve ouders en familie. Brinta, pindakaas op bruin brood, huisdieren, Villa Achterwerk & Telekids, buiten spelen en ja, met het touwtje door de brievenbus. Opgegroeid in een dorp en later in een stad. Met zeer handige ouders die het zelf verbouwen van ons eigen huis niet uit de weg gingen. Dat resulteerde af en toe in een ietwat rommelig huishouden. Het heeft me mede ontwikkeld in mijn denken en doen. Bij ons thuis was veel ruimte voor creativiteit en knutselpraktijken. In en rondom het huis en in de nabij gelegen bossen was het werkelijk een zee aan leuke activiteiten en mogelijkheden. Kabelbanen in het bos en ondergrondse hutten. We creëerden het avontuur zelf, van bedenken tot bouwen. 

Sinds mijn vroege jeugd ben ik in de natuur te vinden. Mijn fascinatie voor het leven en alles wat kruipt, zwemt, fladdert, groeit en bloeit is met de tijd alleen maar groter geworden.

Wat zeggen anderen over Matthijs?

“Matthijs Duker is doortastend, deskundig en vriendelijk. Hij heeft een fijne rustige uitstraling die vertrouwen wekt. Matthijs is zachtaardig in de omgang en toch zeer potent in energie. Hij is eerlijk en laat je kijken naar jezelf zonder oordeel, op een hele fijne ontspannen manier. Zijn observerend vermogen en het omdenken naar mogelijkheden zijn typerend voor Matthijs. Hij kan goed luisteren. Hij is slim, scherpzinnig en zeer precies met oog voor detail.”

Wat ik graag doe?

Zo lang als ik mij kan herinneren, zet ik mij graag in om andere mensen verder te helpen. Door de jaren heen merkte ik dat ik een talent bezit om anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Via ogenschijnlijk ‘gewone’ keukentafel gesprekken, kreeg ik steeds vaker te horen dat men levens veranderende transformaties doormaakte dankzij de inzichten die ik ze gegeven heb.

Naast gecertificeerd werkgelukdeskundige / gelukscoach ben ik ook Access Bars facilitator. Wat inhoudt dat ik ook les geef over Access Bars in zogenoemde Bars classes samen met mijn partner Daniëlle. Trainingen verzorgen, les geven en coachen zijn mijn favoriete bezigheden. Het geeft mij heel veel voldoening om mijn cliënten te mogen helpen bij hun transformaties, dromen verwezenlijken en mentaal te ontspannen. 

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en fotograferen in de natuur. Kamperen en outdoor activiteiten vind ik ook fantastisch. En met mijn broer en zus ga ik graag kitesurfen in de zomer en snowboarden in de winter. 

Mijn deskundigheid

Omdat ik er heel veel plezier in heb om een ander zo te kunnen helpen besloot ik enige tijd geleden om hier mijn werk van te maken en vond op deze manier mijn roeping. Ik heb door de jaren heen een aantal persoonlijke ontwikkelingscursussen gevolgd waaronder NLP. Daarna begon ik met de opleiding tot werkgelukdeskundige / gelukscoach. Daarnaast volgde ik Bars classes en merkte dat ik ook hierin verder wilde groeien.

Zelf heb ik jaren geworsteld met rookverslaving, depressies, slecht zelfbeeld en ongelukkig zijn met wat ik deed met mijn leven. Vroeger wilde ik ook alles alleen doen. Pas toen ik bereid was om te ontvangen en hulp zocht om mijzelf te veranderen, maakte ik grote sprongen vooruit. Want alleen een ander kan jou wijzen op mogelijkheden waar jij zelf niet aan denkt.

Sinds een aantal jaren heb ik mijzelf weer terug gevonden. Doordat ik een bewust besluit nam en de zaken anders ging aanpakken in mijn leven, creëerde ik een andere uitkomst. Na een intensieve weg van persoonlijke ontwikkeling, bewuste keuzes maken en zelfdiscipline, ben ik heel blij met waar ik nu sta. Nu, vele cursussen, seminars en opleidingen later heb ik een rugzak vol waar jij gebruik van kunt maken. Een rugzak vol levenservaring, kennis en scholing met een sterke drive om jou verder te helpen met je ontwikkeling en knelpunten. Ik weet dat ik een grote bijdrage kan leveren aan jouw leven.

De libelle of dragonfly als symbool voor geluk

Al sinds de oudheid en in vele culturen wereldwijd staat de libelle of dragonfly voor geluk, puurheid en transformatie. Nog altijd sta ik met verwondering te kijken als een libelle met het grootste gemak voorbij komt zoeven op een warme zomerdag. Het diertje lijkt zich volledig bewust te zijn van haar omgeving en toont zo zelfverzekerd haar vliegkunst. Ogenschijnlijk zonder angst onderbreekt zij haar razend behendige vluchten om even voor me te zweven en mij recht aan te kijken.

Niet toevallig heb ik als logo voor dit fantastische dier gekozen.

gelukscoach werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Libelle

werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Logo gelukspraktijk