Matthijs Duker

Over Matthijs

Van nature ben ik nogal nieuwsgierig en vind ik het zeer interessant wat er omgaat in een ander. Communiceren doe ik dan ook graag.

Hoe beleeft een ander het leven en de realiteit waar we elkaar treffen. Al van kleins af aan, wil ik graag weten hoe zit. In mijn reis en zoektocht naar meer kennis en mogelijkheden, besef ik steeds meer hoe weinig we eigenlijk ‘cognitief weten’.

Naast filosoferen en kennis vergaren word ik heel blij om een waardevolle bijdrage te kunnen zijn voor een ander. Vanaf mijn adolescente jaren merkte ik dat ik een talent bezit om anderen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Via ogenschijnlijk ‘gewone’ keukentafel gesprekken, kreeg ik steeds vaker te horen dat men levens veranderende transformaties doormaakte dankzij de inzichten die ik ze gegeven heb.

portret foto Matthijs Duker in wetsuit
Matthijs Duker - Kitesurfer & Levensgenieter

Wie is Matthijs Duker?

De vraag ‘waarom zijn we hier eigenlijk’ zat er bij mij al vroeg in. Geboren in 1980 als oudste zoon in een gezin met vier kinderen en huisdieren genaamd Boris, Lotje en ‘meneer Jansen’. Ik kom met mijn broer en zussen, uit een veilig en warm nest. Iets waar ik zeer dankbaar voor ben. Van jongs af aan hou ik al van sporten en buitenactiviteiten. Toen: rolschaatsen, fietsen, planten en dieren verkennen, voetballen, boomhutten bouwen, vissen, knutselen en schaatsen in de winter. Nu: hardlopen, ijsbad nemen, natuurfotografie, wandelen, kitesurfen, kanoën, zwemmen en kamperen. 

Groot gebracht met héél veel liefde van mijn lieve ouders en familie. Brinta, pindakaas op bruin brood, huisdieren, Villa Achterwerk & Telekids, buiten spelen en ja, met het touwtje door de brievenbus. Opgegroeid in een dorp en later in een stad. Met zeer handige ouders die het zelf verbouwen van ons eigen huis niet uit de weg gingen. Dat resulteerde af en toe in een ietwat rommelig huishouden. Het heeft me mede ontwikkeld in mijn denken en doen. Bij ons thuis was veel ruimte voor creativiteit en knutselpraktijken. In en rondom het huis en in de nabij gelegen bossen was het werkelijk een zee aan leuke activiteiten en mogelijkheden. Kabelbanen in het bos en ondergrondse hutten. We creëerden het avontuur zelf, van bedenken tot bouwen. 

Sinds mijn vroege jeugd ben ik in de natuur te vinden. Mijn fascinatie voor het leven en alles wat kruipt, zwemt, fladdert, groeit en bloeit is met de tijd alleen maar groter geworden. 

Wat ik het liefst doe?

Trainingen verzorgen, les geven en coachen zijn bezigheden waar ik blij van word en energie van krijg. Het geeft mij heel veel voldoening om mijn cliënten te mogen helpen bij hun persoonlijke en zakelijke transformaties, dromen verwezenlijken en mentaal te ontspannen. Naast gecertificeerd werkgelukdeskundige / gelukscoach ben ik ook Access Bars facilitator. Wat inhoudt dat ik ook les geef over Access Bars in zogenoemde Bars classes samen met mijn partner Daniëlle

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en fotograferen in de natuur. Kamperen en outdoor activiteiten vind ik ook fantastisch. En met mijn broer en zus ga ik graag kitesurfen in de zomer en snowboarden in de winter. Ook mag ik graag dingen creëren met mijn handen. Van simpele houten meubels en zelfgemaakte race drones tot aan aquaponics-systemen. Ik ben heel dankbaar dat wat mijn brein bedenkt, mijn handen kunnen maken. 

Wat zeggen anderen over Matthijs?

“Matthijs Duker is doortastend, deskundig en vriendelijk. Hij heeft een fijne rustige uitstraling die vertrouwen wekt. Matthijs is zachtaardig in de omgang en toch zeer potent in energie. Hij is eerlijk en laat je kijken naar jezelf zonder oordeel, op een hele fijne ontspannen manier. Zijn observerend vermogen en het omdenken naar mogelijkheden zijn typerend voor Matthijs. Hij kan goed luisteren. Hij is slim, scherpzinnig en zeer precies met oog voor detail.”

De libelle of dragonfly als symbool voor geluk

Al sinds de oudheid en in vele culturen wereldwijd staat de libelle of dragonfly voor geluk, puurheid en transformatie. Nog altijd sta ik met verwondering te kijken als een libelle met het grootste gemak voorbij komt zoeven op een warme zomerdag. Het diertje lijkt zich volledig bewust te zijn van haar omgeving en toont zo zelfverzekerd haar vliegkunst. Ogenschijnlijk zonder angst onderbreekt zij haar razend behendige vluchten om even voor me te zweven en mij recht aan te kijken.

Niet toevallig heb ik als logo voor dit fantastische dier gekozen.

gelukscoach werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Libelle

werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Logo gelukspraktijk