Wie is Matthijs Duker?

Geboren in 1980 als oudste zoon in een gezin met vier kinderen en huisdieren genaamd Boris, Lotje en ‘meneer Jansen’. Met mijn broer en zussen kom ik uit een veilig en warm nest. Iets waar ik heel dankbaar voor ben. Gek op water, spelen, sporten en ‘ravotten in de natuur.’

Toen: rolschaatsen, fietsen, planten en dieren verkennen, voetballen, zwemmen, boomhutten bouwen, vissen, knutselen en schaatsen op natuurijs in de winter.

Nu: wandelen, hardlopen, skaten, planten en dieren verkennen, natuurfotografie, kitesurfen, motorrijden en genieten van zonsondergangen.

..en dit is het kind in mij

Villa kakelbont en touwtje door de brievenbus

Groot gebracht met héél veel liefde van mijn fijne ouders en familie. Brinta, pindakaas op bruin brood, huisdieren, Villa Achterwerk, buiten spelen met het touwtje door de brievenbus. Opgegroeid in een dorp en later in een stad. Met zeer vaardige doe-het-zelf ouders die het verbouwen van ons eigen huis niet uit de weg gingen. Jarenlang werkzaamheden met bouwsteigers rond het huis. Het resulteerde af en toe in georganiseerde chaos met bouwafval in de tuin en delen van het huis. ‘Ohh dit is net Villa kakelbont’ zei mijn moeder dan weleens met een stralende lach.

Verschrikkelijk vond ik die term, want mijn vriendjes in de klas pikten het al snel op. Een heerlijke tijd was het, dat zeker. Bij ons thuis was veel ruimte voor creativiteit en knutselpraktijken. Een open en uitnodigend huishouden waar bezoek altijd kon aanschuiven bij het eten. In en rondom het huis en in de nabij gelegen bossen, was het werkelijk een zee aan leuke activiteiten en mogelijkheden. Kabelbanen in het bos en ondergrondse hutten bijvoorbeeld. We creëerden het avontuur zelf. Van bedenken tot bouwen en het beleven. Het heeft een grote impact gehad in de ontwikkeling van mijn denken en doen.

Sinds mijn vroege jeugd ben ik in de natuur te vinden. Mijn verwondering over het leven is met de tijd alleen maar groter geworden. Alles wat kruipt, zwemt, fladdert, groeit en bloeit heeft nog steeds vaak direct mijn aandacht. 

 “De bron van mijn geluk is de liefde voor mijn leven”

Het was niet alleen maar lachen

Het was niet alleen maar leuk in mijn leven. Vanaf mijn pubertijd heb ik jarenlang geworsteld met gevoelens van depressiviteit. Ik kon mijn draai niet vinden en wist niet wat ik zocht. Ik was niet gelukkig en was mezelf een beetje kwijt geraakt. Gaandeweg vanuit het diepste punt van ongelukkig zijn in mijn leven kreeg ik een besef. Een diep besef dat mijn geluk niet buiten mijzelf te vinden was. Het zat niet in spullen, niet in relaties, niet in werk en niet in geld.  Niemand anders en niets anders dan ik zelf is verantwoordelijk voor mijn geluk. Het is net als je ruimte innemen en van jezelf houden. Dat kan alleen ik, voor mij doen.

(spoiler alert: leuke spullen, fijne relaties en meer dan genoeg geld hebben, kunnen absoluut je gevoel van geluk versterken. Het is alleen niet de bron van je geluk. Want die bron… ben jijzelf:)

Waarom ik met ondernemers werk?

Empathische ondernemers die hun gevoel niet schuwen zijn in mijn ogen een grote bijdrage in de wereld. Zij kunnen een enorme positieve impact maken met hun empathisch leiderschap. Juist nu in deze tijd vraagt de wereld om krachtige mannen en vrouwen die niet langer het spel mee spelen van het oude patriarch systeem van opgeblazen ego’s, grootspraak en penisnijd. Het is tijd voor iets nieuws en iets beters.

Wat ik zo leuk vindt aan empathische ondernemers is dat ze vooruitgang willen en in hoog tempo kunnen creëren. Ze denken vaak eerder aan een ander dan aan zichzelf. Wat ik zie is dat het leven van zoveel ondernemers een stuk leuker en gelukkiger zou kunnen zijn als ze trouw blijven aan zichzelf. Met een gezonde portie zelfliefde kunnen zij een nog veel grotere impact maken met hun business. Net als met de zuurstofmasker instructies in het vliegtuig: eerst jezelf helpen en dan pas de ander.

Geluk verspreiden via inspirerende ondernemers

Ondernemers zijn dé drijvende kracht van vooruitgang en ontwikkeling in de wereld. Het zijn de pioniers en ontdekkingsreizigers in onze samenlevingen. Ze zijn altijd opzoek naar het maken van nieuwe paden en verbetering. Ondernemers bereiken heel veel mensen met hun producten en diensten. Wanneer empathische ondernemers eerlijk zijn naar zichzelf en handelen vanuit innerlijke rust en vertrouwen, verspreiden ze dat ook in de wereld via hun personeel en hun klanten. Geluk zit ook in die kleine hoekjes. Indirect bereik ik dus heel veel mensen door enthousiaste ondernemers te begeleiden in hun mooiste en gelukkigste leven. Hiermee vervul ik mijn missie en mijn wens om geluk te verspreiden in de wereld. Slechts één gerichte druppel kan al grote rimpels op het water doen verspreiden.

Wat zeggen anderen over Matthijs?

“Matthijs Duker is doortastend, deskundig en vriendelijk. Hij heeft een fijne rustige uitstraling die vertrouwen wekt. Matthijs is zachtaardig in de omgang en toch zeer potent in energie. Hij is eerlijk en laat je kijken naar jezelf zonder oordeel, op een hele fijne ontspannen manier. Zijn observerend vermogen en het omdenken naar mogelijkheden zijn typerend voor Matthijs. Hij kan goed luisteren. Hij is slim, scherpzinnig en zeer precies met oog voor detail. – Evelien -“

De libelle of dragonfly als symbool voor geluk

Al sinds de oudheid en in vele culturen staat de libelle of dragonfly voor geluk, puurheid en transformatie. Nog altijd sta ik met verwondering te kijken als een libelle met het grootste gemak voorbij komt zoeven op een warme zomerdag. Het diertje lijkt zich volledig bewust te zijn van haar omgeving en toont zo zelfverzekerd haar vliegkunst. Ogenschijnlijk zonder angst onderbreekt zij haar razend behendige vluchten om even voor me te zweven en mij recht aan te kijken. Wat zou zij zien en denken?

Al sinds mijn kinderjaren ben ik gefascineerd door de schoonheid van de libelle. Wanneer ik ze zie kan ik niet anders dan glimlachen.

gelukscoach werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Libelle

werkgelukdeskundige gelukspraktijk

Logo gelukspraktijk